miercuri, 30 noiembrie 2011

joi, 24 noiembrie 2011

Da, recunosc! mai pic, mai gresesc, mai cad ... dar imi multumesc MIE pentru caracterul de fier ... ma ridic singura si pentru asta ma consider o invingatoare !!!
Asa este viata, o ciudată comedie care amestecă împreună şi dureri şi bucurii, punând lacrima lângă un zâmbet si apoi punând zâmbetul lângă zambet...
In viata trebuie sa fii o invingatoare mereu!!! Viata este frumoasa asa cum este ea...

miercuri, 23 noiembrie 2011

Oamenii care iubesc sunt mai frumosi...daca pastrezi dragostea in tine, in suflet si nu traiesti blazat, esti cel mai frumos...

marți, 22 noiembrie 2011

în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine...

Un profesor de filosofie stãtea în fata clasei având pe catedrã câteva lucruri.
Când ora a început, fãrã sã spunã un cuvânt, a luat un borcan mare de maionezã gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a întrebat pe studenti dacã borcanul este plin si acestia au convenit cã era.

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a întrebat din nou pe studenti dacã borcanul era plin iar acestia au fost de acord cã era.

Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc, nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba iar acestia au rãspuns în cor "pliiin"!

Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceastã datã definitiv. Studentii au râs.

"Acum" a spus profesorul dupã ce hohotele s-au domolit, "as dori sã întelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã. Mingile de golf reprezintã lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sãnãtatea, prietenii si pasiunile voastre, si cã dacã totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã."

"Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi, serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte"

"Dacã veti începe cu nisipul," a continuat el "nu veti mai avea unde sã puneti mingile de golf si pietricelele"

"La fel si în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine."

"Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacã-te cu copiii, fã-ti controale medicale periodic, iesi cu sotia în oras la cinã, joacã golf, vei avea suficient timp altã datã sã faci curat sau sã repari cine stie ce dispozitiv .
Ai, în primul rând grijã de mingile de golf, ele conteazã cu adevãrat. Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip."

Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea.
Profesorul a zâmbit... "Mã bucur cã întrebi asta, ele vor doar sã arate cã, oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã!"

duminică, 20 noiembrie 2011

Sufletul-pereche e acea persoana alaturi de care te simti in largul tau, alaturi de care esti pur si simplu tu. Fara alte masti. Fara ascunzisuri.

vineri, 18 noiembrie 2011

Fiecare om iubeste intr-un anumit fel si are nevoie sa fie iubit intr-un anumit fel...pot sa te iubeasca oricat de multi oameni
si nu e de ajuns...dar e suficient sa te iubeasca doar unul singur exact asa cum simti tu ca ai nevoie...

miercuri, 16 noiembrie 2011

Unde este IUBIRE este şi BUNĂSTARE şi SUCCES!!

O femeie iese din casă şi vede 3 moşnegi cu barbă albă stând în faţa casei. Nu-i cunoştea dar vazându-i supăraţi îi invita în casă să manânce ceva.
“Soţul tău este acasă?” – întreabă ei.
“Nu , este ieşit”
“Atunci nu putem intra” – replică ei.
Seara când soţul se întoarce acasă ea îi povesteşte despre cei trei moşnegi.. “Du-te şi spune-le că am venit şi pofteşte-i înăuntru “ Femeia se duce şi îi invită. "Nu putem intra toţi în casă" replică ei.
"Cum aşa?" întreabă ea.
Unul dintre moşnegi îi explică. Eu sunt BUNĂSTARE , el este SUCCES iar celălalt este IUBIRE. Acum du-te şi întreabă-l pe soţul tău care dintre noi să vina în casă. Femeia intră în casă şi îi spune soţului, care se bucură. "Ce bine!!, în acest caz invită-l pe BUNĂSTARE să ne umple casa cu bunăstare!" Soţia nu a fost de acord. “De ce să nu-l invităm pe SUCCES?” Nora îi asculta dintr-un colţ al casei. "N-ar fi mai bine să-l invităm pe IUBIRE? Casa noastră ar fi atunci plină de iubire!" – a sugerat nora. "Hai să ne ghidăm după sfatul norei" îi zice soţul soţiei. "Du-te afară şi invită-l pe IUBIRE să ne fie oaspete."
Femeia iese afară şi întreabă: “Care dintre voi este IUBIRE? Pe el îl invităm să ne fie oaspete” IUBIRE porneşte înspre casă.
Odată cu el se pornesc în urma lui şi ceilalţi doi.Surprinsă femeia întreabă : “L-am invitat doar pe IUBIRE. Cum de veniţi şi voi cu el?”
Cei trei moşnegi replicară: "Dacă l-ai fi invitat pe BUNĂSTARE sau pe SUCCES, ceilalţi ar fi rămas pe loc, dar de vreme ce l-ai invitat pe IUBIRE , unde merge el mergem şi noi. Unde este IUBIRE este şi BUNĂSTARE şi SUCCES!!!!!!"
Unde este durere, îţi doresc pace şi fericire.
Unde sunt îndoieli personale, îţi doresc reînnoirea încrederi în abilitatea ta de-a trece peste greutăţi.
Unde este oboseală sau blazare, îţi doresc înţelegere, răbdare şi puteri reînnoite. Unde este frică , îţi doresc iubire şi curaj.

luni, 14 noiembrie 2011

Ai spus azi "Te iubesc!" daca ai simtit-o?
Ai spus azi "Te rog" si "Multumesc" daca ai avut nevoie de ajutor si cineva ti l-a dat?
Ai spus azi "Imi pare rau" daca ai gresit si ai ranit o persoana?

Daca nu, nu lasa sa treaca timpul... fa-o acum!
Uneori, lucrurile nespuse la timp raman nespuse pentru totdeauna sau nu mai au nici o valoare spuse prea tarziu...

A merge unul langa celalalt cu dragostea in suflet...

...creaza echilibru !

duminică, 13 noiembrie 2011

Doamne vorbeste-mi!

Omul a soptit: Doamne vorbeste-mi!
Si o ciocarlie a inceput sa cante, dar omul nu a auzit.

Asa ca omul a strigat: Doamne vorbeste-mi!

Si bubuitul tunetului a rasunat de la o margine a cerului la cealalta, dar omul nu a ascultat.

Omul a privit in jurul sau si a spus: Dumnezeule, da-mi voie sa Te vad!

Si o stea a stralucit scanteietoare, dar omul nu a observat-o.

Si omul a strigat: Doamne, arata-mi o minune!

Si o viata s-a nascut, dar omul nu a stiut.

Asa ca omul a strigat in disperare: Doamne, atinge-ma ca sa stiu ca esti aici!

La care Dumnezeu s-a aplecat si l-a atins pe om. Insa omul a dat cu mana alungand fluturele, si si-a vazut mai departe de drum.

Nu lasa sa-ti scape vreo binecuvantare, numai fiindca nu o primesti in felul in care o astepti!

vineri, 11 noiembrie 2011

"Frumusetea nu este exterioara; frumusetea este data de lumina din inima." Khalil Gibran
"Oare ce conteaza intr-adevar?
Aspectul unei persoane ? Sau sufletul unui om? Ambalajul unui cadou? Sau cadoul in sine? Aspectul meu? Sau fiinta din mine...
Frumusetea sufletului este cea care dainuie peste vreme...cea fizica din pacate nu dureaza prea mult ca trece vremea peste ea si lasa semne..."

joi, 10 noiembrie 2011

De ce tipa oamenii cand sunt suparati....

"Intr-o zi,un intelept din India puse urmatoarea intrebare discipolilor sai:

-De ce tipa oamenii cand sunt suparati?

-Tipam deoarece ne pierdem calmul,zise unul dintre ei.

-Dar de ce sa tipi, atunci cand cealalta persoana e chiar langa tine? inreba din nou inteleptul

-Pai,tipam ca sa fim siguri ca celalalt ne aude,incerca un alt discipol.

Maestrul intreba din nou:

-Totusi,nu s-ar putea sa vorbim mai incet, cu voce joasa?

Nici unul dintre raspunsurile primite nu-l multumi pe intelept. Atunci el ii lamuri:

-Stiti de ce tipam unul la altul cand suntem suparati? adevarul e ca, atunci cand doua persoane se cearta, inimile lor se distanteaza foarte mult. Pentru a acoperi aceasta distanta,ei trebuie sa strige, ca sa se poata auzi unul pe celalalt. Cu cat sunt mai suparati,cu atat mai tare trebuie sa strige,din cauza distantei si mai mari.

Pe de alta parte, ce se petrece atunci cand doua fiinte sunt indragostite? Ele nu tipa deloc. Vorbesc incetisor,suav. De ce? Fiindca inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica. Uneori, inimile lor sunt atat de aproape, ca nici nu mai vorbesc,doar soptesc,murmura. Iar atunci cand iubirea e si mai intensa, nu mai e nevoie nici macar sa sopteasca, ajunge doar sa se priveasca si inimile lor se inteleg. Asta se petrece atunci cand doua fiinte care se iubesc, au inimile apropiate.

In final,inteleptul concluziona, zicand:

-Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta,nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, caci va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere."

marți, 8 noiembrie 2011

Puterea unui barbat...

Puterea unui barbat nu sta in umerii sai largi, ci in lungimea bratelor cu care te imbratiseaza.
Puterea unui barbat nu sta in puterea vocii sale, ci in cuvintele blande pe care stie sa le sopteasca.
Puterea unui barbat nu sta in multimea prietenilor, ci in cat de prieten stie sa fie cu copiii lui.
Puterea unui barbat nu sta în cât de mult este respectat la serviciu, ci în cât este de respectat acasa.
Puterea unui barbat nu sta în cât de puternic loveste, ci în cât de blând stie sa atinga.
Puterea unui barbat nu sta în parul de pe piept, ci în Inima... din pieptul sau.
Puterea unui barbat nu sta în numarul de femei care îl iubesc, ci în capacitatea de a fi loial unei singure femei.
Puterea unui barbat nu sta în greutatile pe care le poate ridica, ci în poverile pe care le poate duce!

Life is full of sweet things...

luni, 7 noiembrie 2011

Am invatat ca in orice situatie ai posibilitatea de a alege... viata inseamna o multime de alegeri. Bune sau proaste. Din alea proaste inveti, din cele bune evoluezi.
Si absolut intotdeauna, poti alege sa faci un bine... si il faci!
Doar daca vrei!

joi, 3 noiembrie 2011

Singurele lucruri care ne apartin cu adevarat sunt sentimetele si amintirile... restul, in timp, le pierdem sau le dobandim pe drum.

miercuri, 2 noiembrie 2011

Inainte de toate...iubeste sincer si profund!

"Inainte sa vorbesti, asculta.
Inainte sa scrii, citeste.
Inainte sa cheltuiesti, castiga.
Inainte sa investesti, investigheaza.
Inainte sa critici, asteapta.
Inainte sa te rogi, iarta.
Iainte sa renunti, incearca.
Inainte sa te retragi, aduna.
Inainte sa mori, daruieste."

- William Arthur Ward

marți, 1 noiembrie 2011

Să îţi trăieşti viaţa este ceva extraordinar.Majoritatea oamenilor doar există...