joi, 7 iulie 2011

Ganduri bune...

Viata noastra prezenta are trei aspecte: unul fizic, unul mental si unul spiritual. De ce ne atasam cu tenacitate doar de aspectul fizic? Sa ne ridicam deasupra senzatiilor fizice si a dorintelor simturilor si sa cultivam gandul ca noi nu suntem doar trupul fizic, ci doar ne avem locuinta in acest templu pentru o scurta perioada de timp...
Daca dorim sa traim o viata lunga si sanatoasa sa cultivam intotdeauna numai ganduri bune, caci subtile si atotputernice sunt influentele lor in construirea si reconstruirea corpului nostru fizic.
Fiecare gand bun ne stimuleaza inima si tot corpul.Starea de detasare si luciditate din care emana gandirea pozitiva este cea care confera adevarata eliberare.
Cel care cultiva un caracter culege un destin. Omul e stapanul propriului sau destin. El isi poate controla destinul prin puterea gandului. La fel, destinul actual poate fi schimbat. Nu depinde decat de om, caci toate facultatile, energiile si puterile zac latent in el; ele trebuie doar manifestate plenar si omul va deveni liber si mare.
Gandurile de bucurie, buna dispozitie si curaj vindeca, mangaie, alina iritarea si sporesc enorm eficienta fiinteiprin multiplicarea puterilor mentale. De aceea, nu va pierdeti niciodata buna dispozitie.
Zambiti si radeti tot timpul.
Omul este ceea ce el gandeste.
Se spune ca oamenii veseli si fericiti sunt o binecuvantare pentru societate, caci ei aduc fericirea si altora.
Asezati-va relaxati timp de 15 min. intr-o postura confortabila si meditati asupra curajului, bucuriei, beatitudinii, pacii si voiosiei, a tot ce este frumos...
Zambiti, zambiti chiar si florilor si ierbii, imprieteniti-va cu vecinii, oamenii, copacii, cu orice creatura a naturii.
Adoptand o atitudine de genul: ” In vocabularul meu mental nu exista expresii precum nu pot, imposibil, dificil etc. Totul e posibil sub soare. ” — nimic nu vi se va mai parea dificil.
Evitati barfa si vorbaria inutila...ne incarca aiurea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu