joi, 17 februarie 2011

ultima postare...

azi este ultima mea postare pe blog...de azi nu mai scriu nimic...
pentru cat timp? nu stiu....
definitiv? nu stiu...


"Orice zi este o mica viata – orice desteptare si sculare o mica nastere, orice dimineata o mica tinerete, orice culcare si adormire o mica moarte." (Arthur Schopenhauer)

"Dormi fericit...
Raspandeste vibratii de iubire...
Stii ca suntem aici in tercere...prin viata
Infrumuseteaza-ti relatia...
Profita de opotunitati in viata...
Asculta-ti inima...
Fii increzator in viata!"

miercuri, 16 februarie 2011

"Viaţa ta prezentă are trei aspecte: unul fizic, unul mental şi unul spiritual. De ce te ataşezi cu tenacitate doar de aspectul fizic? Ridică-te deasupra senzaţiilor fizice şi a dorinţelor simţurilor şi cultivă gândul că tu nu eşti doar trupul fizic, ci doar îţi ai locuinţa în acest templu pentru o scurtă perioadă de timp..."

luni, 14 februarie 2011

dragostea noastra...

Este o frumoasa poveste de dragoste care nu are final, pentru ca nu se va termina niciodata.
Undeva acolo in adancul inimilor noastre s-a format un lucru, un sentiment pe care nu-l poate inlocui nimeni, se numeste dragostea noastra....
Dragostea pana in ultima secunda a vietii noastre...

vineri, 11 februarie 2011

Reincarnarea !? mit sau realitate...

O sa ziceti ca am luat-o razna, dar de ceva vreme sunt foarte intersata de un subiect "tabu" pentru multi...reincarnarea.
Da, cred in ea, daca asta va intrebati!

Iata ce am gasit:

"Invatarea reprezinta reamintirea a ceea ce ai invatat odinioara." Subconstientul tau are o memorie perfecta si este depozitul tuturor gandurilor, sentimentelor, experientelor si cunostintelor acumulate. Toate evenimentele si sentimentele traite si de care ai fost constient pe durata unei vieti sunt inregistrate in mintea ta. Reamintirea vietilor tale trecute este un proces natural care implica trei conditii:


dorinta de a cunoaste,
increderea ca esti pregatit, dornic si in stare sa cunosti si
credinta ca ceea ce vei cunoaste iti va trezi amintirile prezente si-ti va permite sa-ti amintesti vietile anterioare.
Toate amintirile pe care le chemi in minte apar din motive foarte importante, pentru a te ajuta in viata ta prezenta. Ele ies la suprafata pentru a-ti oferi discernamantul si raspunsurile necesare intelegerii a ceea ce simti in cadrul relatiilor in care esti implicat si cu ajutorul lor, iti poti explica situatii si evenimente din viata ta actuala. Te ajuta sa devii constient de modul in care faptele si experientele tale prezente sunt legate si determinate de evenimentele petrecute in vietile anterioare si iti aduc o intelegere clara a influentei lor asupra vietii tale prezente. Ele iti apar pentru a te ajuta sa inveti lectiile vietii, sa-ti echilibrezi karma si pentru a te sprijini in evolutia ta spirituala.

De fiecare data cand te reincarnezi, te nasti cu un corp si cu un creier nou, care au scopul sa-ti permita sa functionezi in lumea fizica. Subconstientul tau, care contine toata cunoasterea sufletului tau, este incorporat in noul tau corp fizic, impreuna cu toate amintirile vietilor tale anterioare.

Reamintirea vietilor trecute este asemanatoare cautarii pe discul de programe al subconstientului. Informatia se afla pe el, dar gasirea ei necesita cunoasterea codului calculatorului. Subconstientul are un mecanism de filtrare unic, care permite sa-ti amintesti numai ceea ce este esential sau necesar pentru viata ta prezenta, in conditiile date. Si asta datorita cantitatii imense de informatii adunate in fiecare viata.

Reincarnarea inseamna revenirea sufletului pe Pamint, intr-un nou trup, in alte conditii decit in viata anterioara-tara, familie, profesie , destin,--potrivit legilor karmice.


Sufletul care nu a putut atinge perfectiunea in timpul vietii corporale, poate sa-si termine purificarea suportand proba unei noi existente. Sufletul, purificandu-se, sufera fara indoiala o transformare, dar pentru aceasta ii este necesara proba vietii corporale.

Sufletul are mai multe existente corporale. Cei care spun contrariu vor sa ne mentina in ignoranta in care se gasesc ei insisi- este dorinta lor. Sufletul, dupa ce a parasit un corp, isi ia altul; altfel spus, el se reincarneaza intr-un nou corp.

Scopul reincarnarii este ispasirea, ameliorarea progresiva a umanitatii, fara de care n-ar exista dreptate. Numarul existentelor corporale ale unui spirit nu este limitat. Cu fiecare existenta noua, spiritul face un pas pe drumul progresului. Cand s-a debarasat de toate impuritatile sale, nu mai are nevoie de probele vietii corporale. Numarul reincarnarilor nu este acelasi pentru toate spiritele. Cel ce avanseaza repede este crutat de incercari. Totodata, aceste incarnari succesive sunt intotdeauna foarte numeroase, caci progresul este aproape infinit. Dupa ultima reincarnare, spiritul devine spirit preafericit - este spiritul pur.

In lumea spirituala fiecare suflet are memoria totala a tuturor vietilor sale anterioare, dar la reincarnare aceasta se sterge si apare o amnezie tocmai pentru a nu influienta destinul si calea aleasa de acel suflet in scopul evolutiei si desavirsirii.

Daca nu ar fi acesta amnezie, viata noastra ar fi un iad, amintindu-ne de vieti in care am torturat, am ucis, am facut rele, lucruri care ne-ar impiedica sa ne alegem constient un alt viitor. O data am fost bogati, o data saraci, o data sfinti, o data calai, o data genii, o data idioti, o data femei, o data barbati , astfel ca sufletul mereu pus intr-o alta ipostaza invata, se desavirseste si evolueaza neincetat, ca la o scoala.

Sufletele, dupa gradul lor de evolutie pot opta sau nu pentru destinul din noua viata in sensul ca: unui suflet mai putin evoluat, i se impune prin Legea karmei viata pe care o va duce, un suflet mai evoluat are anumite posibilitati de alegere si este indrumat, iar un suflet superior revine la reincarnare de obicei la dorinta lui pentru a-i ajuta pe oameni, reamintindu-le prin viata lui, faptele lui, invataturile lui de desavisirea la care trebuie sa ajunga.


Prin karma se intelege un ansamblu de cauze si efecte, potrivit carora este programat destinul uman. In viata orice om traieste intr-un anumit fel, infaptuieste diverse actiuni, bune sau rele. In alta viata, va culege ce a semanat, in sensul ca va suporta consecintele gindurilor si faptelor lui, pozitive sau negative.Acest ciclu karmic are ca scop evolutia sufletului, prin insusirea unor lectii de viata. Karma nu trebuie interpreatata ca o pedeapsa neaparat, ci ca suma unor lectii inca neinvatate pe lungul drum al sinelui catre desavirsire.

Legea Karmei este una dintre cele 7 Legi Universale, numite si Legile Kybalionului, legi imuabile.

Inca din vechi timpuri, in "Cartea tibetana a mortilor" se povestea despre reincarnare, iar in textile vedice "Katha Upanisad" si "Bhagavad-Gita" erau bine explicate principiile reincarnarii. Se spune ca trupul este doar un vehicul pentru suflet, nu se indentifica cu Eul real, se degradeaza in timp, si piere, in timp ce sufletul sau spiritul nu moare niciodata, este etern, supravietuieste corpului fizic, si se poate incarna in alt corp, pentru o alta viata.

Prin moarte, sufletul nu face altceva decit sa se debaraseze de corpul muritor degradat, ca de niste haine vechi, si se imbraca din nou, in haine noi-alt trup tinar-si se supune astfel ciclului nesfirsit de morti si renasteri.

Cu toate ca Legea Karmei este implacabila, exista sanse de a ne elibera de ciclul ei prin atingerea unui inalt nivel de evolutie si desavirsire sufleteasca, constientizind Eul superior, profund.

De aceea trebuie ca noi sa ne intelegem destinul, sa ne asumam greselile, esecurile , succesele, sa ne analizam sentimentele si actiunile, relatiile cu cei din jur, pentru a ne putea echilibra spiritual, pentru a invata si evolua.



Fragment din " Discovering your past lives", Gloria Chadwick

joi, 10 februarie 2011

miercuri, 9 februarie 2011

Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

Fa in fiecare zi ceva ce nimeni nu ar face...

Citeste in fiecare zi ceva ce nimeni nu mai citeste. Gandeste in fiecare zi ceva ce nimeni nu mai gandeste. Fa in fiecare zi ceva ce nimeni nu ar face.
Este rau pentru minte sa faca tot timpul parte din unanimitate. - Christopher Morley

destinul...

Cand ceva ti se intampla, bun sau rau, cugeta la ce inseamna.
Acolo gasesti un scop in care viata te invata cum sa razi mai tare sau cum sa nu plangi prea repede...

marți, 8 februarie 2011

Azi se implinesc doi ani de la moartea handbalistului Marian Cozma...

Azi 08 februarie 2011 se implinesc doi ani de la moartea lui Marian Cozma... cei care l-au cunoscut stiu ce fel de om era!
Pot spune ca am avut onoarea sa-l cunosc, am fost prieteni, colegi, am stat in acelasi cartier...cateva strazi despartindu-ne. Un baiat pentru care cuvintele sunt prea sarace pentru a-l descrie.
Dumnezeu sa-l ierte si sa se faca dreptate!

luni, 7 februarie 2011

Am trait si n-am stiut....

Versuri scrise la intrarea în biserica de la Sadinca, jud. Sibiu, mica mânăstire condusă de părintele-călugăr David. Pe cat de frumoase pe atat de adevărate !

"Un lung tren ne pare viaţa.
Ne trezim în el mergând,
Fără să ne dăm noi seama,
Unde ne-am suit şi când.
Fericirile sunt halte,
Unde stăm cât un minut,
Până bine ne dăm seama,
Sună, pleacă, a trecut.
Iar durerile sunt staţii
Lungi, de nu se mai sfârşesc
Şi în ciuda noastră parcă,
Tot mai multe se ivesc.
Arzători de nerăbdare,
Înainte tot privim,
Să ajungem mai degrabă
La vreo ţintă ce-o dorim.
Ne trec zilele, trec anii,
Clipe scumpe şi dureri,
Noi trăim hrăniţi de visuri
Şi-nsetaţi după plăceri.
Mulţi copii voioşi se urcă.
Câţi în drum n-am întâlnit,
Iar câte un bătrân coboară,
Trist şi frânt, sau istovit.
Vine-odată însă vremea,
Să ne coborâm şi noi.
Ce n-am da atunci o clipă,
Să ne-ntoarcem înapoi?
Dar pe când, privind în urmă,
Plângem timpul ce-a trecut,
Sună goarna VEŞNICIEI:
"Am trăit şi n-am ştiut"

vineri, 4 februarie 2011

E mai usor in 2....

EL:eu plec!
EA:Ti-ai luat tot?!
EL (o ia de mana):Acum am tot!

sufletul...

Sufletul este etern, corpul este ceva trecator care gazduieste sufletul pe parcursul vietilor...de aceea trebuie sa ne nastem mereu!!! pt a rezolva ce am lasat neterminat intr-o viata...

joi, 3 februarie 2011

as dori......

“ Doamne as avea o dorinta...

- Cu ce te pot ajuta?


-Asi dori un pliculet de fericire, doua de senzualitate si iubire, unul de primavara si trei de stare de bine si creativitate.”

miercuri, 2 februarie 2011

destin !!!

Semeni un gand, culegi o actiune
Semeni o actiune, culegi un obicei
Semeni un obicei, culegi un caracter
Semeni un caracter, culegi un destin !

Tot ce este scris ramane etern...