miercuri, 6 iulie 2011

Puterea gandului ...si a mintii...

"Nu conteaza cat de mare este lucrul dorit. Putem avea tot ceea ce ne dorim.
Secretul este raspunsul la tot ceea ce a fost, tot ceea ce este si tot ceea ce va fi."- R. W. Emerson
Probabil ca va intrebati: care este acest secret?
Cu totii functionam pe baza aceleiasi energii infinite. Cu totii ne calauzim dupa aceleasi legi. Legile naturale ale universului sunt atat de exacte incat nu intampinam nici o dificultate atunci cand construim nave spatiale. Cu totii functionam pe baza aceleiasi forte. A aceleiasi legi. Este vorba de atractie. Secretul este Legea Atractiei. Tot ceea ce se intampla in viata ta se intampla pentru ca este atras de tine. Totul vine catre tine in virtutea imaginilor din mintea ta. Este vorba de ceea ce gandesti. Procesele din mintea ta atrag ceea ce ti se intampla.
Inteleptii au stiut dintotdeauna asta. Poti sa scrutezi istoria mergand pana la babilonieni. Si ei au stiut asta. Nu toti insa, ci numai o mana de oameni alesi.
Treaba noastra ca oameni este sa avem permanent in minte ceea ce vrem sa facem, sa ne clarificam scopurile. Pornind de aici, incepem sa invocam una dintre cele mai mari legi ale universului care este legea atractiei.
Devii ceea ce gandesti in majoritatea timpului dar si atragi lucrurile la care te gandesti cel mai mult. Daca intelegi asta vei fi dobandit fundamentul intelegerii a tot ce se intampla. Principiul poate fi rezumat in trei cuvinte simple: gandurile devin lucruri. Ce nu inteleg cei mai multi oameni este ca fiecare gand are o anumita frecventa. Gandurile pot fi masurate. Daca te gandesti la ceva iarasi si iarasi si iarasi, daca iti reprezinti in minte ca ai masina aceea nou-nouta, ca ai banii de care ai nevoie, ca inalti acea companie, ca iti gasesti sufletul pereche, atunci emiti acea frecventa in mod constant. Gandurile emit acel semnal electromagnetic care indreapta catre tine ceea ce le seamana. Inchipuieste-te traind in abundenta si vei atrage abundenta. Asta merge de fiecare data, oricine ai fi.
Problema este ca cei mai multi oameni se gandesc la ceea ce nu vor si se tot intreaba de ce acel lucru intervine in viata lor mereu si mereu. Legea atractiei nu tine seama de faptul ca ceea ce gandesti este bun sau rau sau ca iti place ori nu. Lucrul raspunde gandurilor tale.
Daca stai si te gandesti mereu la nenumaratele datorii pe care le ai, acesta este semnalul pe care il transmiti in univers. Atunci de asta vei avea parte mereu. Asa incat atunci cand te concentrezi la lucrul pe care il doresti si te deschizi catre el, activezi un gand, iar legea atractiei raspunde la acel gand aducandu-ti lucruri care ii corespund. Insa atunci cand te concentrezi la ceea ce nu vrei si ii spui "nu", nu il indepartezi de fapt. Dimpotriva, activezi chiar gandul a ceea ce nu vrei, iar legea atractiei il aduce catre tine.
Traim intr-un univers bazat pe atractie, totul se invarte in jurul atractiei. Legea atractiei functioneaza intotdeauna, indiferent daca crezi in ea, daca o intelegi sau nu. Functioneaza infailibil. Indiferent daca te gandesti la trecut, la prezent sau la viitor, daca iti amintesti, observi sau iti imaginezi, dai nastere unui gand si activezi astfel legea atractiei, care este cea mai puternica lege a universului si care raspunde gandului tau.
Daca gandim pozitiv si avem o orientare pozitiva, atragem oameni pozitivi, evenimente pozitive si situatii pozitive. Daca suntem negativi in orientare, sau maniosi, atragem oameni rai si maniosi si situatii negative. Astfel incat ajungi sa atragi lucruri asemanatoare gandurilor pe care le rumegi permanent in minte, indiferent daca aceste ganduri sunt constiente sau inconstiente. In asta consta tot secretul.
Daca esti atent atunci cand e vorba de secret, de puterea mintii noastre si de puterea intentiilor noastre in viata de fiecare zi, iti vei da seama ca secretul este omniprezent. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa deschizi ochii si sa privesti cu atentie. Ai dovada existentei Legii atractiei in societate atunci cand vezi ca cel care vorbeste cel mai mult de boala, o si are. Cand vezi ca cel care vorbeste cel mai mult despre prosperitate o si are. Legea atractiei este evidenta oriunde in jurul tau, daca intelegi despre ce este vorba.
Tu esti un magnet care atrage ganduri, oameni, intamplari si moduri de viata. Intr-adevar, tot ceea ce aduci in existenta ta ti se intampla din cauza puternicei Legi a atractiei. Nu vorbesc aici despre simple iluzii sau fantezii nebunesti. Vorbesc din perspectiva unei intelegeri mai adanci, a unei intelegeri fundamentale.
Cand incep sa inteleaga marele secret, oamenii se ingrozesc de toate gandurile negative pe care le au. Ei trebuie sa fie constienti de doua lucruri: s-a dovedit stiintific ca un gand pozitiv este de sute de ori mai puternic decat un gand negativ, asa incat lucrurile sunt clare de la inceput.
Traiesti intr-o realitate in care timpul se manifesta prin intermediul unui tampon. Acel lucru este in avantajul tau. Nu cred ca ai vrea sa traiesti intr-un mediu in care gandurile tale sa aiba efect imediat. Dovada ca ele se manifesta vine abia dupa o vreme si asta e bine. Asa incat ai posibilitatea sa devii constient de gadurile tale. Dispunand de timpul necesar pentru a-ti alege gandurile cu grija, bucura-te de aceasta activitate, pentru ca tu esti capodopera propriei tale vieti.
Cei mai multi dintre noi atrag prin insusi felul lor de a fi. Suntem chiar convinsi ca aici nu putem detine niciun control. Gandurile noastre sunt pe pilot automat, sentimentele noastre sunt pe pilot automat si astfel totul vine catre noi fara sa ne dam seama. Auzind asta pentru prima oara, probabil ca te gandesti: Trebuie sa-mi monitorizez gandurile? Asta presupune mult efort. Asa pare la inceput. Dar abia acum incepe partea frumoasa. Nu te sfatuim sa-ti monitorizezi gandurile. Asta te-ar innebuni. Sunt atat de multe ganduri care vin catre tine dintr-o multime de directii si despre o multime de subiecte. Aici intervine sistemul tau emotional de ghidare. Emotiile tale - sistemul tau emotional de ghidare - este cel care te ajuta sa intelegi ceea ce gandesti.

Gandurile iti determina sentimentele. Emotiile sunt un dar pe care il avem si care ne indica ceea ce atragem. Exista, din perspectiva noastra, numai doua feluri de emotii. Unele bune si altele rele. Poti sa le denumesti cum vrei, dar in esenta toate emotiile negative - vina, mania sau frustrarea - produc aceeasi stare. Te fac sa te simti rau. Toate aceste emotii sunt de fapt un sistem de ghidare care iti spune ca ceea ce gandesti acum nu corespunde cu ceea ce vrei cu adevarat. La un alt nivel vorbim de o frecventa negativa, sau de vibratii negative sau cum vrei sa le numesti. Emotiile care te fac sa te simti bine - speranta, fericirea sau iubirea - cu un cuvant emotiile pozitive, constituie si ele un sistem de ghidare care iti spune ca ceea ce gandesti acum este in concordanta cu ceea ce iti doresti.

Este simplu. Raspunsul este aici. Ce atrag in acest moment? Ei bine, ce simti? Ma simt bine. Foarte bine, continua sa faci asta. Sentimentele noastre sunt un mecanism de feed-back care ne spune daca suntem sau nu pe linia care trebuie daca suntem pe ruta sau nu. Cu cat te simti mai bine, cu atat esti mai bine pozitionat in raport cu ceea ce vrei. Cu cat te simti mai rau, cu atat esti mai rau pozitionat.

Ceea ce simti este oglinda perfecta a devenirii tale. Te indrepti exact catre ceea ce simti si nu atat catre ceea ce crezi. Daca te lovesti la picior atunci cand cobori dimineata din pat, ai tendinta sa te impiedici apoi de orice. Toata ziua iti va merge asa. Nici nu-ti dai seama ca o simpla schimbare a starii emotionale poate sa-ti schimbe intreaga zi si intreaga viata. Daca iti incepi ziua bine si daca ai o stare de multumire, atata vreme cat nu ingadui sa-ti fie schimbata starea, vei continua sa atragi, conform legii atractiei, intamplari si oameni care iti sustin acest sentiment de multumire.
Intre ceea ce gandesti, ceea ce simti si ceea ce se intampla este intotdeauna o legatura. Intotdeauna. Fara nici o exceptie. Asta e greu de inghitit. Insa atunci cand incepi sa te deschizi catre acest tip de intelegere, consecintele sunt uriase. Asta inseamna ca tot ceea ce gandurile tale au facut din viata ta poate fi desfacut printr-o schimbare a modului de perceptie constienta.

"Toata puterea vine dinauntru si de aceea o putem controla." - R. Collies
"Urmeaza-ti fericirea si universul iti va deschide usi, acolo unde erau doar ziduri." - J. Campbell

2 comentarii:

  1. Ne-am mutat de sub influența „Legii Atracției”, Marina :)
    Am intrat deja într-o lume nouă: una în care „creăm” mânuind vibrații, planând pe frecvențe: http://www.scribd.com/doc/56181422/

    RăspundețiȘtergere
  2. da, chiar foarte interesant ce am gasit aici: http://www.scribd.com/doc/32487311/Neville-Goddard-%E2%80%93-Din-afara-acestei-lumi ,
    da, sa stii ca ai dreptate, ne-am cam schimbat...

    RăspundețiȘtergere