duminică, 29 aprilie 2012

"Sa fii plin de admiratie si departe de orice invidie; sa te inveselesti in mare masura de binele altora; sa iubesti cu o asemenea generozitate a inimii incat dragostea ta sa fie o posesiune draga in absenta rautatii; acestea sunt daruri ale soartei, daruri pe care banii nu le pot cumpara. Cel care are asemenea comoara se va bucura de Univers ca si cum acesta i-ar apartine si ii va ajuta si pe altii sa se bucure alaturi de el."

Robert Louis Stevenson

joi, 26 aprilie 2012

Viata....Charlie Chaplin

Am iertat greseli aproape de neiertat, am incercat să inlocuiesc persoane de neinlocuit si sa uit persoane de neuitat…
Am actionat din impuls, am fost dezamagit de oameni pe care-i credeam incapabili de a face anumite lucruri, dar si eu am dezamagit oameni…

Am tinut pe cineva in braţe pentru a-l proteja…
Am ras cand nu trebuia…
Mi-am facut prieteni pentru totdeauna…
Am iubit şi am fost iubit, dar am fost şi respins ..
Am ţipat si am sărit în sus de bucurie, am trăit pentru dragoste şi am făcut promisiuni pentru totdeauna, dar, inima mi s-a frânt de atâtea ori!

Am plâns ascultând muzică sau privind fotogtafii…
Am telefonat doar pentru a auzi o voce, m-am îndrăgostit doar de un suras…
Aproape am crezut că voi muri de atâta nostalgie şi...
...Mi-a fost teama că voi pierde pe cineva foarte special (pe care, în cele din urmă, l-am pierdut)... Dar am supravieţuit!
Şi încă trăiesc! Şi totuşi, merg înainte...Şi tu trebuie să mergi înainte. Trăieşte!!!

Ceea ce trebuie, într-adevăr, să faci este să lupţi cu toată convingerea, să îmbrăţişezi viaţa şi să o trăieşti cu pasiune, să pierzi cu demnitate şi să învingi îndrăznind, pentru că lumea aparţine celui ce îndrăzneşte şi VIAŢA ÎNSEAMNĂ PREA MULT pentru a fi nesemnificativă!

Charlie Chaplin, Viata
“Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.”

Gabriel José García Márquez

miercuri, 25 aprilie 2012

"Nu este vorba de ceea ce fac, ci de cum o fac; nu este vorba de ceea ce zic, ci de cum o zic; şi de cum arăt atunci când o fac şi o zic..." Mae West

marți, 24 aprilie 2012

trei lucruri...

Trei lucruri din viata care sunt irevocabile:...Timpul,Vorbele spuse si Ocaziile...Trei lucruri pe care nu le poti refuza:...Speranta,Linistea si Onestitatea...Trei lucruri care deterioreaza viata:..Orgoliul,Aroganta si Furia...Trei lucruri care sunt la alegerea ta:....Visele tale.Succesul tau si Destinul tau...Trei perle pe care trebuie sa le ai in viata ta sunt:....Respectul de sine,Dragostea si Adevaratii prieteni!...

luni, 23 aprilie 2012

"Fiecare zi pare prea scurtă pentru toate gândurile pe care le gândesc, pentru toate plimbările pe care vreau să le fac, pentru toate cărţile pe care vreau să le citesc şi pentru toţi prietenii pe care vreau să îi văd si pentru toate lucrurile pe care vreau sa le fac..." John Burroughs

vineri, 20 aprilie 2012

Izvorul tamaduirii ....

In fiecare an, in prima vineri dupa Paste, in Saptamana Luminata, Biserica Ortodoxa praznuieste Izvorul Tamaduirii, sarbatoare inchinata Maicii Domnului.

Numele sarbatorii, Izvorul Tamaduirii, aminteste de multe minuni petrecute cu mai mult de 1.500 de ani in urma, la Constantinopol, Istanbulul de azi.

Legenda spune ca, intr-una din zile, inainte de a ajunge imparat, Leon cel Mare se plimba printr-o padure din apropierea Constantinopolului cand se intalneste cu un orb care-i cere apa. Cauta un izvor si nu-l gaseste, insa un glas, al Maicii Domnului, il sfatuieste pe Leon sa intre adanc in padure ca sa gaseasca apa cu care sa potoleasca setea orbului. Acelasi glas Ii mai spune sa spele fata orbului cu acea apa. Face intocmai cum i se spune si orbul incepe sa vada.

Leon n-a uitat intamplarile minunate ale acelei zile si, odata ajuns imparat, langa izvor a construit o biserica. Peste ani, insusi imparatul Iustinian, care suferea de o boala grea, s-a vindecat band apa din acel izvor. In semn de multumire, imparatul Iustinian a construit acolo o biserica si mai mare, distrusa de turci, la 1453.

Se spune ca, de-a lungul timpului, apa din acel izvor a vindecat multe boli, rani si suferinte.

Actuala biserica din Istanbul, numita Izvorul Tamaduirii, este o constructie din secolul al XIX-lea, la subsolul careia se mai afla un paraclis din secolul al V-lea unde si azi exista izvorul cu apa tamaduitoare din trecut, izvor care nu a secat niciodata.

Asa cum se obisnuieste la mai toate sarbatorile mari, la noi, la crestin-ortodocsi, exista traditii si obiceiuri care inca se mai practica de Izvorul Tamaduirii.

Aceasta sarbatoare are o importanta deosebita in religia crestin-ortodoxa. Crestinii merg la biserica pentru a lua parte la slujba de sfintire a apei, cunoscuta si sub denumirea de Agheasma Mica. În vorbirea populara, agheasmei i se mai spune aiasma. Acest cuvânt vine de la iazma. Se stie ca scopul urmarit prin aiasma este de a alunga duhul cel rau.

Traditia spune ca cine bea apa sfintita si se spala în aceasta zi pe partile bolnave ale corpului se însanatoseste. Izvorul Tamaduirii a fost locul in care, binecuvantat de Domnul Iisus Hristos, au fost vindecati mai multi bolnavi. Se spune si ca din lacrimile Maicii Domnului cazute pe pamant au aparut în mai toate partile izvoare facatoare de minuni. In aceasta zi se destupa izvoarele, ca sa aiba oamenii apa.

Dupa ce sfinteste apa, cunoscuta si sub denumirea de Aghiazma Mica, spre deosebire de Aghiazma Mare care se sfinteste numai o data in an, la Boboteaza, preotul ii stropeste pe credinciosi, in timp ce se canta troparul: "Mantuieste, Doamne, poporul Tau, si binecuvinteaza mostenirea Ta, biruinta binecredinciosilor crestini asupra celui potrivnic daruieste si cu crucea Ta pazeste pe poporul Tau."

In unele zone din tara, inca se mai pastreaza obiceiul ca in aceasta zi preotii sa mearga la izvoarele de apa pentru a le sfinti ca nu cumva sa sece sau sa permita adapostirea duhurilor rele prin preajma lor.

Se crede, de asemenea, ca ziua Izvorului Tamaduirii este, pentru fantanari, cea mai buna zi din an. In aceasta zi, in adancuri, apele sunt zbuciumate, fac mult zgomot si izvoarele sunt mult mai usor de detectat.

http://www.ziare.com/social/religie/izvorul-tamaduirii-obiceiuri-si-traditii-1162432

joi, 19 aprilie 2012

Trebuie stiut...
"ca iubirea tandra si prietenia vor invinge pasiunile zgomotoase si goale de continut,
ca bunatatea si caldura sufletului vor depasi in forta fardul trivial al unui ambalaj uman,
ca frumusetea interioara va surclasa pe departe spoiala ieftina etalata ostentativ,
ca faptele vor escalada vorbele sforaitoare si declaratiile ambalate in sclipici de bazar,
ca valoarea omului, in ciuda oricarei oprelisti, va iesi, in final, la lumina...
Nu este greu sa obtii... Greu este sa pastrezi..!!
Alegerile pe care le faci şi nu şansele pe care le ai îţi determină destinul..."

timpul!

Timpul e gratuit, dar nepretuit . Nu il detii, dar il poti folosi, nu il poti pastra, dar il poti ,trai. O data ce l-ai pierdut, nu-l mai poti recupera niciodata....asa ca ai grija cum dai valoare fiecarei zi din viata ta !!!

miercuri, 18 aprilie 2012

Blândeţea cuvintelor rostite la timpul potrivit a câştigat acolo unde violenţa ar fi pierdut.
(Apollonios din Rhodos)

marți, 17 aprilie 2012

Orice persoana pe care o intalnesti in drumul tau prin viata este persoana potrivita Chiar daca suntem inclinati sa spunem exact opusul, mai ales atunci cand in viata noastra apar persoane care ne ranesc si ne marcheaza emotional pentru o eternitate, nimeni nu apare intamplator in viata noastra.
Oamenii nu sunt niciodata o intamplare...
Nu există niciun motiv pentru care să nu-ţi urmezi inima. Timpul tău este limitat, aşa că nu îl pierde trăind viaţa altcuiva. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îţi înăbuşe vocea interioară.”

Steve Jobs

luni, 16 aprilie 2012

"Urmeaza-ti fericirea, iar Universul iti va deschide usi acolo unde erau doar ziduri!" - Joseph Campbel
Nu contează atât de mult ceea ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci...

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Paste linistit !

Lumina si caldura Pastelui sa ne incalzeasca sufletele, sa ne lumineze mintile, sa ne deschida inimile spre iubire, credinta, iertare. Sa fim mai buni, sa ne bucuram din plin de frumusetea tuturor lucrurilor care ne inconjoara si sa daruim iubire celor dragi.
Va doresc un Paşte fericit, senin, curat şi bogat (sufleteste)!

vineri, 13 aprilie 2012

Singura comoara a omului e sufletul sau (bun sau rau) in functie de cum l-a modelat viata. Daca ajungi vreodata in sufletul cuiva, vorbeste-i incet si calca atent, cu grija...nu stii niciodata ce poti gasi acolo...Trateaza-l cu respect si intelegere, ofera-i sufletul tau in schimb si vei descoperi intotdeauna un OM...

joi, 12 aprilie 2012

Am plonjat în adâncul sufletului meu şi ştiu că încă mai vreau lucruri bune, multe lucruri bune de la viaţa asta. (Paulo Coelho - Unsprezece minute)

un fir de praf....

Foarte dragut....

"Sunt un fir de praf in oceanul Vietii. Nu sunt rau dar nici foarte bun. Ma invart si eu in jurul unor idealuri, fac parte din jocul unor destine umane, simple si complexe, sunt uneori trist ca nu pot face tot ce imi propun dar si fericit sa simt blandetea Soarelui, briza marii sau crudul verde al firului de iarba. Ascult pe toata lumea, incerc sa inteleg, sa iert sau sa ma bucur. Nu-mi place forfota sociala de a fi in fata, prefer discretia, sinceritatea si iubirea pentru aproapele tau. Cred intr-un Dumnezeu atotputernic care ne vegheaza si ne indruma prin instinctul nostru. Imi plac lucrurile profunde, serioase, cladite cu truda si intelepciune. Imi place tacerea si anonimatul in viata atunci cand ajuti pe cineva. Urasc minciuna, lipsa de respect fata de valori si prostia afisata. Sunt un om care incearca sa fie OM..."

miercuri, 11 aprilie 2012

Alege....

Alegerea perfecta…Alege sa iubesti si sa nu urasti!Alege sa zambesti si sa nu te incrunti…Alege sa zidesti si sa nu darami…Alege sa-L lauzi pe Dumnezeu si sa nu barfesti…Alege sa vindeci si sa nu ranesti…Alege sa oferi si sa nu iei…Alege sa actionezi si sa nu amani…Alege sa ierti si sa nu te razbuni…Alege sa te rogi si sa nu disperi…caci ceea ce face farmecul unui om…este…BUNATATEA LUI :)

marți, 10 aprilie 2012

“Omul are nevoie de dragoste. Viata fara duiosie si fara iubire nu e decat un mecanism uscat, scartaitor si sfasietor...” Victor Hugo

luni, 9 aprilie 2012

zambeste... e gratis :)

adoptam zilnic masti...de ce?
pentru ca ni se pare ca suntem protejati.....
pentru ca ni se pare ca nu putem fi raniti atat de usor..
pentru ca asteptam persoana potrivita care sa vada dincolo de masca...
orice masca ati purta nu uitati sa zambiti :)

duminică, 8 aprilie 2012

“Daca nu ai fost niciodata cutremurat pana in adancurile sufletului de o floare deschisa in primavara , poate ca sufletul tau nu va cunoaste nicicand inflorirea.”
Audra Foveo

sâmbătă, 7 aprilie 2012

doar eu... :)

Copilaroasa? - Da, pentru ca asa vreau eu. Asa imi place. Asta mi-e farmecul.
Matura? - Da, atunci cand situatia o cere.
Indiferenta? - Da, atunci cand sunt ranita!
Luptatoare? - Da, atunci cand am pentru cine sau pentru ce sa lupt.
Visatoare? - Da, ce ar fi oamenii fara vise?
Femeie? - Da, intotdeauna!

vineri, 6 aprilie 2012

momente....

Si sunt momente cand te simti pierdut. Deznadajduit. Demoralizat.
Si simti ca nimic nu iese asa cum ar trebui, ca lucrurile iau alt curs decat sperai.
Se spune ca daca ai rabdare lucrurile se aseaza pana la urma. Dar cand atingi culmea disperarii e greu sa ai rabdare. E greu sa astepti. E greu sa mentii flacara sperantei vie. E greu dar merita!
Cu toate astea nu am fost niciodata o persoana rabdatoare... dimpotriva! Insa oricat de pierduta sau demoralizata m-am simtit nu mi-am pierdut optimismul. Nu mi-am pierdut increderea ca pana la urma o sa fie bine. Iar rezolvarea am gasit-o pana la urma. Sau m-a gasit ea pe mine.
Da, pentru ca sunt o luptatoare, chiar daca ajung pe culmile disperarii si frustrarii, ma ridic si imi continui drumul.
Pentru ca niciodata nu poti stii cat de puternic esti pana nu esti pus fata in fata cu situatii limita! Si n-ai decat sa te lupti si sa invingi!

joi, 5 aprilie 2012

"Invinge durerea, razi cat se poate, caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte...”
William Shakespeare

miercuri, 4 aprilie 2012

In viata nu vreau si nu am timp sa urasc pe cei ce ma urasc, ci sunt ocupata sa iubesc pe cei ce ma iubesc, sa vorbesc cu cei ce ma inteleg si sa lupt pentru cei ce merita...
"Intr-o lume nebuna, doar cei nebuni sunt sanatosi..."
Akira Kurosawa

marți, 3 aprilie 2012

Fa-ti timp....

"Aminteste-ti sa-i tii pe cei dragi de mâna si sa pretuiesti acel moment .Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp sa împartasesti gândurile pretioase pe care le ai... "
Octavian Paler

luni, 2 aprilie 2012

Foarte adevarat...

"Cu cât încerci să ai mai multă încredere în ceilalţi, cu atât mai mult eşti dezamăgit.
Cu cât încerci să fii tare, la un moment dat îţi dai seama că nu mai poţi, dar totuşi încerci să mergi înainte cu capul sus.
Cu cât încerci să ignori absurdităţile din jurul tău, cu atât mai mult te gândeşti.
Cu cât încerci să iubeşti tot ce te înconjoară, cu atât esti mai frumos sufleteste.
Cu cât încerci să faci bine, nu eşti răsplătit întotdeauna la fel.
Cu cât încerci să ajuţi, cu atât mai mult eşti criticat.
Cu cât încerci să pari nepăsător sau "tare de caracter" cu atât lumea te consideră fără suflet..."

duminică, 1 aprilie 2012

inima....

Ceva foarte frumso si adevarat !
"Nimic nu este anapoda sau intamplator. Chiar si cele mai incurcate lucruri se rearanjeaza intr-o singura clipa, cu un singur cuvant sau cu o singura privire.Totul are un sens anume. Tot ceea ce ni se intampla este plin de farmec, de sens, de viata! Nu stiu daca avem sau nu un destin anume, o iubire anume, un suflet anume ce trebuie intalnit. Stiu doar ca toate intamplarile prin care am trecut au avut un sens. Stiu ca desi m-am luat dupa semne, stiu ca desi mi-am trasat drumul cu cele mai groase tusuri, pentru a le vedea, pentru a le urma, pentru a nu ma abate de la ele, s-a intamplat mereu cate ceva si am ajuns in alta parte, in alte locuri, in alte paradisuri. Mi-am ascultat mereu inima, vrand, nevrand am urmat caile alese de ea. Pentru ca ea ne alege destinul..."