joi, 1 aprilie 2010

secretul fericirii...

"Fericirea este placerea sufletului. O simpla senzatie, un sunet, o culoare, atingerea mainii unei femei; daca angajeaza sufletul, devine o fericire” (Garabet Ibraileanu).

Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci. Adica sa simti ca pui suflet in ceea ce faci si ca lucrul acela te implineste. Sunt multe lucruri care ne atrag in viata si este absolut normal sa fie asa. Dar cum alegem si cum putem fi siguri de alegerea facuta? E o intrebare la care ma gandeam mult cu cativa ani in urma. Astazi cred ca nu e important sa fii sigur de alegerea facuta, ci sa simti ca prin ceea ce faci poti sa fii tu insuti si ca te poti bucura de viata. Gasirea drumului propriu si urmarea lui ne da o stare de bine, de daruire, prosperitate, de sanatate, de integrare in planul divin. Este important sa ne asumam drumul pe care-l alegem si nimeni in afara noastra nu o poate face. Putem fi sustinuti, ghidati, dar alegerile ne apartin. Pentru ca nimeni in afara de noi nu poate simti daca un lucru ni se potriveste sau nu. Uneori cautarile dureaza mai mult, cativa ani sau poate toata viata.

Pot sa spun ca in majoritatea actiunilor pe care le fac pot sa fiu eu insumi, si asta ma face o persoana fericita. Fericirea vine din interior, vine cu un zambet adresat unei persoane necajite, vine din frumusetea pe care o vezi in lucrurile din jur, vine odata cu sentimentul de nerabdare sa revezi o persoana draga…. si pot sa continui cu aceasta lista la nesfarsit….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu