luni, 16 mai 2011

din ce unghi trebe' privit Soarele ?!

Din ce unghi trebuie sa privim Soarele pentru a ne accepta pe noi insine asa cum suntem...?
Pentru ca numai atunci vom reusi sa-i acceptam si pe ceilalti, sa ne bucuram cu adevarat de acele lucruri marunte care in ansamblul lor constituie viata noastra.
Sunt lucruri care ma fac fericita pentru o perioada variabila de timp: o pereche de pantofi, o geanta frumoasa, o inghetata delicioasa sau un film romantic. Mai apoi exista sunt sigura lucruri care ma pot face fericita pentru totdeauna si a caror existenta nu poate fi conditionata de limita cardului de credit.
Traiesc cu impresia ca sunt lucruri mici, pe care le intalnesc la tot pasul, dar nu le privesc din unghiul potrivit. Asa ca in fiecare dimineata deschid fereastra, caut soarele pe cer si zambesc in fata lui...incep astfel o zi frumoasa!
In multe seri privesc cerul si incerc sa numar stelele, imi pun dorinta pentru fiecare stea aproape...
Incerc sa inteleg lucrurile mici, iar mai apoi fac tot posibilul sa le uit semnificatia si sa le iubesc numai pentru ca sunt. In fiecare zi incerc sa-mi ofer cateva dintre bucuriile zilnice...acele mici bucurii peste care multi trecem in fiecare zi fara sa le observam.
Si ar trebui sa ne intrebam, in fiecare zi, din ce unghi trebuie privit Soarele pentru a ne oferi simpla bucurie de a fi?
Asa cum imi place mie sa spun :"fericirea vine din lucruri marunte" ...pentru ca acele gesturi aparent neimportante "cantaresc" infinit mai mult in comparatie cu orice...Fericirea ne-o daruim chiar noi, iar daca nu am stiut asta pana acum, poate ca ar trebui sa invatam...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu