vineri, 12 iunie 2009

fii fericita...

te "ingropi" in rutina zilnica si uiti de fericire. Ce este insa fericirea? Acest cuvant are acelasi inteles insa este perceput diferit de noi toti. De ce anume ai nevoie pentru a fi fericita? Daca stii de ce, este cel mai bine, pentru ca daca vrei cu adevarat ceva si lupti, nimic nu-ti poate sta in cale...atata timp cat n-am motive de a fi suparata, atunci sunt ( sau macar incerc sa fiu) fericita!
in ultima perioada am aflat serios ce inseamna sa ai zile proaste si sa ai motive sa fi suparat si sa n-ai chef de viata, asa ca acum nu pot decat sa ma bucur de orice lucru mic, de orice moment frumos, chiar si de linistea care ne lipseste multora... pentru ca de cele mai multe ori fericiriea o pretuim decat dupa ce o pierdem...
uneori esti nemultumita de viata ta de familie, de certurile cu partenerul tau de viata si crezi ca nu se mai poate face nimic. insa gandeste-te pentru doua secunde cum ar fi viata ta daca el nu ar mai fi langa tine? asa iti poti da seama cat de fericita esti, doar ca nu vrei sa vezi acest lucru si eviti sa recunosti.
nu stim sa ne bucuram de ce avem, stim decat sa ne vaietam si sa ne uitam in urma cu regret sau nostalgie fara sa constientizam macar ca vina e a noastra.
poti sa fi fericit pentru orice, sunt fericita ca azi m-am trezit, suna bizar, dar daca nu ma mai trezeam? pentru ca e ziua ta sau a altcuiva, pentru ca ai prieteni, pentru ca iubesti si esti iubit, pentru ca ai cumparat o rochie la reduceri :)) ar trebui sa apreciezi toate lucrurile astea pe care acum le ai, oricat lipsite de importanta ti s-ar parea, pentru ca intr-o zi s-ar putea sa le pierzi sau pur si simplu sa vezi cum au trecut pe langa tine fara sa le fi trait cu intensitatea cu care meritau traite...poti sa gasesti motive de a zambi si de a fi fericita in orice lucru, trebuie doar sa-ti doresti cu adevarat.
in fiecare zi incerc sa gasesc motive de a fi fericita ( este adevarat ca nu imi reuseste mereu, dar conteaza ca vreau sa fiu fericita).
da, este adevarat ca in cautarea fericirii trebuie sa alergi si tot sa alergi fara sa te opresti. fericirea nu are limite, este pur si simplu fara sfarsit.
daca esti fericita inseamna ca ai tot, esti sanatoasa, implinita si ai tot ce iti doresti...cred ca cea mai buna urare pe care o poti spune cuiva este sa fie fericit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu