miercuri, 17 iunie 2009

Fursecuri pufoase


Ingrediente:

2 oua (de tara), 1lingura apa,120 ml ulei,120 grame zahar, o lingurita rasa praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie si de migdale, 3 linguri nuca de cocos, 320 grame faina, 100 grame ciocolata pentru decor.

Preparare:

Se amesteca ouale cu 1 lingura de apa, adugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam faina cu praful de copt si nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici tare, cat sa stea pe lingura.
Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc.
Le coacem in cuptor preincalzit la pana devin auri si rumene pe talpa. Pentru a le decora, topim ciocolata si le ornam sau punem deasupra nuca sau stafide. Sunt foarte bune aceste fursecuri.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu