marți, 23 iunie 2009

un deliciu .....cu visine






In aceasta seara am venit acasa cu o pofta de ....prajitura cu visine.



Zis si facut!



Eu fac prajitura de visine cu aluat de pandispan (6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri ulei, zahar vanilat, praf de copt, esente...)



Fac pandispanul: albusurile si galbenusurile le bat spuma. Pun zaharul si mai amestec pana redevin spuma, adaug si uleiul. Apoi pun faina si praful de copt, esente....



Torn compozitia in tava si deasupra visine. Sta la cupor pana se coace (aproximativ 30-40 minute). Dupa ce scot tava, presar zahar pudra deasupra.





Si gata prajitura....un deliciu.

miercuri, 17 iunie 2009

Fursecuri pufoase


Ingrediente:

2 oua (de tara), 1lingura apa,120 ml ulei,120 grame zahar, o lingurita rasa praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie si de migdale, 3 linguri nuca de cocos, 320 grame faina, 100 grame ciocolata pentru decor.

Preparare:

Se amesteca ouale cu 1 lingura de apa, adugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam faina cu praful de copt si nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici tare, cat sa stea pe lingura.
Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc.
Le coacem in cuptor preincalzit la pana devin auri si rumene pe talpa. Pentru a le decora, topim ciocolata si le ornam sau punem deasupra nuca sau stafide. Sunt foarte bune aceste fursecuri.

Pofta buna!


Conducem sau ne conduce viata ....

O vorba din popor spune ca“Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga-n traista”. Degeaba stai cu mainile incrucisate si astepti destinul, daca tu nu faci ceva cu soarta ta...Destinul ni-l facem singuri! Destinul ti-e scris de Dumnezeu inca dinainte sa te nasti si tu nu il poti schimba pentru ca fiecare actiune a ta nu face decat sa il indeplineasca...sa fie asa oare?!!
Dar am si eu parerea mea.Nu cred ca totul este chiar gata scris de cand ne nastem. Cel putin nu vreau si nu pot sa cred asta. Daca ar fi asa, viata nu ar mai avea nici un farmec ma gandesc eu.
Eu cred ca in viata avem trasate mai multe drumuri si mai multe rascruci, depinde de noi ce alegeri facem la momentele respective. Nu vreau nici sa spun ca avem libertate totala de alegere, ca totul depinde doar de noi si de nimeni altcineva, ci spun ca avem predestinate un anumit numar de variabile, si fiecare isi poate imbunatatii sau nu calitatea si durata vietii prin alegerile pe care le facem.
Ce mi se pare iarasi foarte ciudat, este faptul cum gandim……cel putin prima jumatate a vietii facem tot ce ne sta in putinta pt a ne distruge corpul (tigari, alcool, sex neprotezat, droguri, somn insuficient, prietenii nepotrivite, mancare nesanatoasa)…….iar in ultima parte a vieti ne chinuim sa mai salvam ce mai poate fi salvat. De obicei atunci devenim mai religiosi ....si cand vedem cate boli se aduna, spunem ca asa vrea Dumnezeu….oare chiar asa sa fie???

vineri, 12 iunie 2009

fii fericita...

te "ingropi" in rutina zilnica si uiti de fericire. Ce este insa fericirea? Acest cuvant are acelasi inteles insa este perceput diferit de noi toti. De ce anume ai nevoie pentru a fi fericita? Daca stii de ce, este cel mai bine, pentru ca daca vrei cu adevarat ceva si lupti, nimic nu-ti poate sta in cale...atata timp cat n-am motive de a fi suparata, atunci sunt ( sau macar incerc sa fiu) fericita!
in ultima perioada am aflat serios ce inseamna sa ai zile proaste si sa ai motive sa fi suparat si sa n-ai chef de viata, asa ca acum nu pot decat sa ma bucur de orice lucru mic, de orice moment frumos, chiar si de linistea care ne lipseste multora... pentru ca de cele mai multe ori fericiriea o pretuim decat dupa ce o pierdem...
uneori esti nemultumita de viata ta de familie, de certurile cu partenerul tau de viata si crezi ca nu se mai poate face nimic. insa gandeste-te pentru doua secunde cum ar fi viata ta daca el nu ar mai fi langa tine? asa iti poti da seama cat de fericita esti, doar ca nu vrei sa vezi acest lucru si eviti sa recunosti.
nu stim sa ne bucuram de ce avem, stim decat sa ne vaietam si sa ne uitam in urma cu regret sau nostalgie fara sa constientizam macar ca vina e a noastra.
poti sa fi fericit pentru orice, sunt fericita ca azi m-am trezit, suna bizar, dar daca nu ma mai trezeam? pentru ca e ziua ta sau a altcuiva, pentru ca ai prieteni, pentru ca iubesti si esti iubit, pentru ca ai cumparat o rochie la reduceri :)) ar trebui sa apreciezi toate lucrurile astea pe care acum le ai, oricat lipsite de importanta ti s-ar parea, pentru ca intr-o zi s-ar putea sa le pierzi sau pur si simplu sa vezi cum au trecut pe langa tine fara sa le fi trait cu intensitatea cu care meritau traite...poti sa gasesti motive de a zambi si de a fi fericita in orice lucru, trebuie doar sa-ti doresti cu adevarat.
in fiecare zi incerc sa gasesc motive de a fi fericita ( este adevarat ca nu imi reuseste mereu, dar conteaza ca vreau sa fiu fericita).
da, este adevarat ca in cautarea fericirii trebuie sa alergi si tot sa alergi fara sa te opresti. fericirea nu are limite, este pur si simplu fara sfarsit.
daca esti fericita inseamna ca ai tot, esti sanatoasa, implinita si ai tot ce iti doresti...cred ca cea mai buna urare pe care o poti spune cuiva este sa fie fericit.

Iubirea neconditionata este singura iubire adevarata

Se intampla in viata sa iubesti dar sa fii ranit ... iti iei viata de la capat, vrei sa uiti tot, dar amintirile sunt mereu in inima ta amintindu-ti ca iubirea este cel mai frumos lucru care te poate condamna la suferinta . Dar toate trec si uite asa redescoperi adevarata iubire, care ai avut-o mereu langa tine dar nu ai recunoscut-o. Asa mi s-a intamplat si mie. Se intampla sa faci greseli in viata, greseli care mai tarziu te invata ceea ce trebuie sa faci defapt ( sau ceea ce trebuia facut de mult) ...Cu cat daruiesti mai multa iubire, cu atat ai mai multa de daruit si ti se daruieste pe masura. Viata ne daruieste si bune si rele si multe piedici si multe rasplate, se spune ca D-zeu iti da atat cat poti duce. Cu cat trecem peste multe greutati cu atat D-zeu ne rasplateste cu fericire si implinire, eu una am simtit-o pe pielea mea.
O viata avem, nici macar doua, o viata pe care eu consider ca trebuie trait orice moment din plin.
Sunt oameni care au bani si vor si mai multi si tind catre lucuri importante si uita de acele lucruri mici, marunte si neinsemnate pentru ei, dar care pentru altii acele gesturi si lucruri neimportante "cantaresc" infinit in comparatie cu orice.
Fericirea ne-o daruim chiar noi, iar daca nu am invatat asta pana acum, ar fi cazul sa o facem.